Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolašinac slavio prolaz Arsenala, ludih 13 minuta na Gerlandu (VIDEO)

kolasinac

Arsenal, CSKA Moskva i Salzburg pridružili su se Atletico Madridu, Marseilleu, Laziju, Sportingu i Leipzigu u četvrtfinalu Lige Evrope.

Arsenal je na Emiratesu još jednom savladao Milana, ovaj put s 3:1, te tako s ukupnih 5:1 prošao dalje. Sead Kolašinac igrao posljednjih desetak minuta. Wenger ga je poslao na teren u 79. minutu umjesto Ozila.

Calhanoglu je doveo Italijane u vodstvo u 35. minutu, no samo četiri minuta kasnije Welbeck je poravnao iz penala.

Xhaka je pogodio u 71. za vodstvo Arsenala, a konačnih 3:1 postavio je svojim drugim golom na utakmici Welbeck. Treba istaći da je ovaj meč obilježio smiješan penal koji je dosuđen za Arsenal kod prvog gola Topnika, kao i to da je gol Calhanoglua bio fantastičan dalekometni projektil.

Pet golova viđeno je na susretu Lyona i moskovskog CSKA. Podsjećamo, Lyon je u prvoj utakmici u Moskvi slavio s 1:0 i bio favorit za prolaz dalje, no Rusi su u revanšu slavili s 3:2. Golovin je doveo CSKA u vodstvo u 39. minutu, što je bilo sve u prvom dijelu kada su golovi u pitanju.

Cornet je izjednačio u 58, i najavio ludih 13 minuta na Gerlandu. Već nakon sedam minuta CSKA je vodio s dva gola razlike. Musa je pogodio u 60, a Wernbloom u 65. minutu. Sve što je Lyon do kraja napravio bio je gol Diaza u 71. minutu.

Najveće iznenađenje osmine finala napravio je Salzburg, kojem je i 0:0 u revanšu bilo dovoljno da eliminiše Borussiju iz Dortmunda. U prvom meču Austrijanci su kao gosti slavili s 2:1.