ili ga volite ili ne

Koliko bi igrača na ova tri pitanja odgovorilo kao Ronaldo?

ronaldo georgina1

Često ćete čuti da o njegovom tijelu kažu da nije u skladu s njegovim godinama

Cristiano Ronaldo tip je čovjeka kojeg volite ili ne volite. Međutim, Portugalac zaslužuje apsolutno poštovanje za ono što je učinio u nogometu u proteklih deset i više godina.

Ronaldo je postavio standarde kad je u pitanju fizička spremnost nogometaša. Često ćete čuti da o njegovom tijelu kažu da nije u skladu s njegovim godinama. Portugalac je i nogometni genijalac, a da je svjestan toga, otkrio je u intervjuu za “DAZN”.

Na pitanje o svojim vrlinama i manama, otvoreno je kazao da ih nema.

“Veoma sam inteligentan i nemam mane. Uvijek sam profesionalac”, izričito je izjavio Ronaldo.

Ronaldo je otkrio koji mu je najveći uspjeh u karijeri.

“Evropsko prvenstvo s Portugalom. To mi je najvažniji trofej u karijeri. Onaj koji sam osvojio s reprezentacijom. Smijao sam se, plakao sam… Napio sam se poslije utakmice. Plakao sam toliko da sam na kraju dehidrirao, a popio sam samo jednu čašu šampanjca i uhvatilo me malo. Istina je, uglavnom ne pijem, ali to je bila posebna večer.”

Pitali su ga i koji mu je najljepši gol karijere. Ni tu nije imao dileme.

“To su one makazice Juventusu dok sam igrao za Real. Poseban gol, na posebnom stadionu, protiv posebnog kluba. I publika mi je aplaudirala. Posebna večer za mene”, dodao je Portugalac.

Ronaldovi odgovori za DAZN su zaista onakav kakav on i jeste. Jer, malo koji igrač bi javno priznao da mu je najdraži gol u karijeri onaj protiv kluba čiji dres trenutno nosi. A, također, pitanje je koliko bi igrača prizanlo da se napiju od jedne čaše šampanjca… Istina, poput igle u plastu sijena teško je naći igrača koji će za sebe reći da je bez mane. Ali, to je Cristiano Ronaldo!