Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Koliko je Mbappe bitan za Francusku? Pogledajte ovu snimku i biće vam jasno

New Project (50)

PSG-ova mašina za golove vraćao je Francuze iz mrtvih i u 118. minutu, kada je ponovo iz penala bio siguran za 3:3 obezbjedivši svojoj reprezentaciji penale

Veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru riješeno je nakon penala.

Argentinci su od 80. minuta imali kolosalnu prednost od 2:0, a onda je briljantni Kylian Mbappe za dva minutu vratio stvari na početak. Mbappe je prvo realizovao penal, a potom već u sljedećem napadu maestralno matirao Emiliana Martineza.

PSG-ova mašina za golove vraćao je Francuze iz mrtvih i u 118. minutu, kada je ponovo iz penala bio siguran za 3:3 obezbjedivši svojoj reprezentaciji penale.

Mbappe je šutirao prvi penal za Francuze i četvrti put savladao najboljeg golmana na Mundijalu, no njegovi suigrači nisu bili tako suigurni i precizni.

Koliko je Mbappe bitan za Francusku, i koliko bi to zapravo bila sasvm druga reprezentacija bez njega, a to je očito jasno svima u francuskom taboru, osim maestralne predstave u finalu, pokazuje i jedan detalj koji su kamere uhvatile tokom pauze između regularnih 90 minuta i produžetaka.

Taj je kratki video snimak vrlo brzo postao hit na društvenim mrežama. Radi se o trenutku kada cijela reprezentacija Francuske ima “mini-sastanak” na travnjaku, dok Mbappea za nastavak susreta sprema cijeli ljekarski tim Francuza.

“Kao da je Formula 1, a ne nogometaš” pisali su korisnici Twittera u opisu video klipa…