Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prešao u atletico

Koliko manju platu je Griezmann prihvatio da bi otišao iz Barcelone?

Kvalifikacijske za Svjetsko prvenstvo, Bosna i Hercegovina – Francuska
31.03.2021., Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, skupina D, Bosna i Hercegovina - Francuska. Antoine Griezmann, Amir Hadziahmetovic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Portal Goal.com prenosi da je 30-godišnjak, koji je se u tim Dijega Simeonea vratio u posljednjem danu prelaznog roka, prihvatio za 40 posto manju platu

Francuski napadač Antoine Griezmann prešao je iz redova Atletico Madrida u Barcelonu 2019. godine za vrtoglavo obeštećenje od 120 miliona eura, ali samo dvije godine kasnije vraća se u redove „Jorgandžija“ ne ispunivši očekivanja na stadionu Camp Nou.

Portal Goal.com prenosi da je 30-godišnjak, koji je se u tim Dijega Simeonea vratio u posljednjem danu prelaznog roka, prihvatio za 40 posto manju platu. To znači da će u narednoj sezoni Francuz zaraditi 17 miliona eura, a u sezoni 2023/2024, posljednjoj u novom ugovoru sa Atleticom, zaradiće 21 milion, piše Sportklub.

Griezmann će u sezoni 2021/2022. biti pozajmljeni igrač Barcelone, a on je jedan od nogometaša čijih je usluga Barcelona morala da se odrekne usljed veoma teške finansijske situacije.

Očekuje se da će Atletico po završetku pozajmice platiti Barcelonu 40 miliona evra, uključujući i bonuse ukoliko Griezmann u sezoni 2022/2023. odigra barem 50 posto utakmica.

Francuz je za Atletico prethodno igrao od 2014. do 2019. godine, a prije toga je bio igrač Real Sociedada. Za reprezentaciju Francuske, sa kojom je bio svjetski prvak i evropski vicešampion, odigrao je 97 utakmica i postigao 39 golova.