Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koljić se nada pozivu Roberta Prosinečkog

Elvir-Koljic-jucator-la-Universitatea-Craiova-in-Liga-1

Elvir Koljić je sa dva pogotka protiv Vitorula donio pobjedu ekipi Univerzitatea Craiove 1948 i dokazao da rumunski klub nije pogriješio što ga je doveo. Bivši fudbaler Krupe je tako nastavio uspješnu golgetersku seriju, u tri meča za novi klub postigao je četiri gola, a prethodno je na sedam premijelrigaških utakmica osam puta bio strijelac, što ga svrstava među najučinkovitije napadače u Evropi.

Dvadesettrogodišnji fudbaler kaže da je zadovoljan partijama i golovima, a nada se da bi mu to moglo donijeti novi poziv u reprezentaciju, koju u oktobru očekuje meč Lige nacija protiv Sjeverne Irske, a prethodno i prijateljski susret sa Turskom.

– Prezadovoljan sam zbog novih golova u dresu Craiove i činjenice da sam nastavio golgetersku seriju. Naravno, još uvijek sam svjež u ekipi, učim jezik i uklapam se, pa vjerujem da ću i u nastavku sezone pružati dobre partije. Cilj mi je da se igrama u Rumuniju opet nametnem selektoru Robertu Prosinečkom. Potajno sam se nadao pozivu i za prethodnu akciju, ali je on izostao. Nadam se da su mi novi golovi preporuka i da ću biti na spisku, ali naravno, selektor se za sve pita. Ukoliko procijeni da sam potreban timu rado ću se odazvati, rekao je Koljić za srpskainfo.