Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koln otpustio trenera Stogera

peter-stoeger-koln

Uprava posrnulog njemačkog bundesligaša Kolna otpustila je šefa stručnog štana Petera Stogera, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz kluba je saopćeno da austrijski stručnjak Stoger više neće voditi tim s klupe jer je analizom ostvarenih rezultata donesena odluka o raskidu ugovora koji je predviđao da Austrijanac na klupi bude do 2020. godine.

Otpušten je i njegov pomoćnik Manfred Schmid, a ekipu Kolna će do kraja polusezone s klupe voditi Stefan Ruthenbeck koji je vodio mlađe selekcije u klubu.

Predsjednik kluba Werner Sprinner izjavio je da je izgubio povjerenje u Stogera i njegov plan izlaska iz rezultatske krize, a tome nije doprinio ni jučerašnji remi i osvajanje jednog boda na gostovanju kod Schalkea 04.

Stoger je 2014. godine uveo Koln iz “cvajte” u Bundesligu, a prošlu sezonu završio je na petom mjestu i izborio učešće u Evropa ligi. Međutim, ove sezone je daleko od prijašnjih rezultata.

Nakon 14 odigranih utakmica, Koln se nalazi na dnu tabele Bundeslige s osvojena svega tri boda i bez ijedne ostvarene pobjede. Borba za ostanak u njemačkoj eliti već se čini teškim zadatkom.