Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolumbija bolja od SAD-a na otvaranju Copa America

copa

Fudbaleri Kolumbije savladali su Sjedinjene Američke Države 2:0, na premijeri Copa America u Santa Clari.

“Kafeterosi” su domaćina jubilarnog izdanja takmičenja nadigrali pogocima Cristiana Zapate i Jamesa Rodrigueza u prvom poluvremenu.

U drugom meču u subotu od 23 časa po našem vremenu sastaju se Kostarika i Paragvaj. Od 01:30 igraju Haiti i Peru, a od 04:00 sastaju se Brazil i Ekvador, oba meča iz Grupe B.

Kolumbija je od starta kontrolisala ritam igre i povela u osmom minutu. Kardona je ubacio loptu iz kornera, Zapata pobjegao čuvarima i volej udarcem sa 15 metara savladao Guzana.

Domaćin je pokušao brzo da uzvrati, Klinsmannov tim je preuzeo posjed nad loptom i pritiskao rivala uglavnom po lijevoj strani, ali Dempsey nije uspijevao da pronađe prostor između štopera Kolumbije.

https://www.youtube.com/watch?v=yX3BpO4jJJU

“Kafeterosi” su igrali strpljivo i čekali priliku iz kontranapada, da bi četiri minuta prije poluvremena uslijedila nova greška odbrane SAD. Jedlin je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Rodrigeuez je poslao Guzana u pogrešnu stranu i potvrdio trijumf Kolumbije.

Uslijedio je žestok pritisak Amerikanaca u drugom poluvremenu, ali je Ospina suvereno čuvao svoj gol pa je Kolumbija osvojila prva tri boda u Grupi A.