Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolumbija osigurala četvrtfinale Copa America

carlos-bacca-united-states-colombia-group-a-copa-america-centenario-03062016_1xen1jpe0cn8g1u7gphedlqnky

Fudbaleri Kolumbije ostvarili su drugu pobjedu na Copa America, dok je prvenac zabilježio i domaćin SAD.

“Kafeterosi” su savladali Paragvaj 2:1 i već potvrdili mjesto u četvrtfinalu takmičenja, a junak je bio James Rodriguez.

SAD je bio ubjedljiv protiv Kostarike sa 4:0, a Clint Dempsey postigao je jubilarni 50. gol za reprezentaciju.

Kolumbija je meč u Pasadeni riješila već u prvoj pola sata nošena sjajnim Rodriguezom. Igrač Real Madrida je u 12. minutu iz kornera asistirao Carlosu Bacci za vodstvo, da bi u 30. sam duplirao prednost.

https://www.youtube.com/watch?v=MhGFxB7EQbw

Paragvaj je tek u nastavku uspio da ugrozi rivala, ali samo za ublažavanje poraza preko Victora Ayale u 71. minutu. Kolumbijci su odahnuli u posljednjih desetak nakon isključenja Oscara Romera zbog dva žuta kartona u roku od dva minuta.

I domaćin “Centenarija” je meč riješio već u prvih pola sata igre. Jurgen Klinsmann je vjerovatno u tim koji je poražen na startu takmičenja od Kolumbije, i oni su mu uzvratili povjerenje.

Poveli su već u devetom minutu kada je Bobi Wood iznudio penal, koji je pretvorio u svoj 50. gol u nacionalnom dresu Dempsey, pridruživši se Londonu Donovanu.

Pola sata kasnije domaćin je potpuno slomio rivala, prvo James Jonse pogađa sa ivice kaznenog prostora za 2:0, da bi samo pet minuta kasnije sjajno pogodio i Wood. Oba pogotka namejstio je Dempsey.

https://www.youtube.com/watch?v=vxKzESz7NQQ

Konačan rezultat je tri minuta prije kraja postavio rezervista Grahem Zusi, donijevši Amerikancima solidnu gol-razliku pred posljednje kolo.

SAD će u čevrtfinale tako odvesti i remi sa Paragvajem, jer bi Kostarika u tom slučaju morala da pobijedi Kolumbiju sa više od šest golova razlike.