Fudbal

Sarajevo

Komitet za sportsku medicinu NSBiH danas vanredno zasjeda zbog koronavirusa

09/03/2020
Foto: FK Željezničar

Ne razmišljamo o rigoroznijim mjerama dok ne dođu preporuke od nadležni državnih organa, tj. kriznih štabova

Komitet za sportsku medicinu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) vanredno će danas zasjedati povodom epidemije koronavirusa u svijetu, te bi trebao donijeti određene preporuke za igrače i sve aktere utakmica Premijer lige BiH.

”O određenim mjerama radi pojave koronavirusa i u BiH razgovarali smo i prošle sedmice na Izvršnom odboru N/FS BiH. U 14 sati tim povodom zasjedat će Komitet za sportsku medicinu N/FS BiH gdje će se donijeti određene preporuke igračima i svima u organizaciji fudbalskih takmičenja u našoj zemlji”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor sektora za sport N/FS BiH.

Naglašava da u N/FS BiH ”do sada nije bilo razmišljanja o eventualnom prekidu takmičenja u Premijer ligi BiH ili igranja utakmica bez publike zbog korona virusa”.

”Ne razmišljamo o rigoroznijim mjerama dok ne dođu preporuke od nadležni državnih organa, tj. kriznih štabova. Sve direktive koje budu Savez će poštovati. Za sada nema naznaka da bi se utakmice u BiH odgađale ili igrale bez publike”, istakao je Pilav.

U Komitetu za sportsku medicinu N/FS BiH je šest ljekara, među kojima i doktor Adnan Šatrović koji, takođe, kaže da ne vjeruje da će uskoro u BiH biti radikalnijih mjera.

”U kontaktima smo i sa infektolozima. Hvala Bogu kod nas je situacija još uvijek pod kontrolom. Recimo, u Hrvatskoj je više zaraženih pa nisu poduzimali mjere zabrane ili odgode na utakmicama u njihovom nacionalnom prvenstvu. Pratimo situaciju i u drugim zemljama. U Italiji je normalno da odgađaju utakmice i igraju bez publike, jer očito epidemija je van kontrole i ne znaju kako da je zaustave. U Francuskoj su na granici, razmišljaju da zabrane publiku na sportskim događajima. Vidjet ćemo, nakon današnjeg sastanka u kojem smjeru ćemo se mi kretati”, kazao je za AA doktor Šatrović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.