Kompany: Želim trofej Lige prvaka

kompany

Kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany je u utorak uoči utakmice protiv Real Madrida u Ligi prvaka izjavio da su ovakve utakmice vrlo stresne, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne prođe mi dan u životu, a da ne pomislim kako su ove utakmice stresne. U konačnici, na kraju sezone odlučuje se o trofejima i bit će nam jako teško”, rekao je Belgijanac.

Istakao je kako želi osvojiti trofej Lige prvaka s ekipom Manchester Cityja.

“Želim osvojiti ovaj trofej, prije svega zbog sebe. Želim dokaz da sam među najboljima na svijetu, a da bi bio najbolji, moraš pobijediti najbolje jer, siguran sam, svi igrači Real Madrida žele isto što i ja, a to je upisati se u historiju svog kluba. To možeš samo ako osvojiš najteža takmičenja”, kazao je Kompany.

Na kraju je naglasio da je za sve igrače njegove ekipe činjenica da igraju protiv Real Madrida u polufinalu veliki motiv da daju sve od sebe da upišu pobjedu.

“Real Madrid je dovoljan motiv. Ako protiv kraljevskog kluba nisi motivisan, ne moraš se ni baviti ovim sportom. Oni su ekipa koju svi žele pobijediti” rekao je Kompany.

Fudbaleri Manchester Cityja večeras dočekuju Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

City je prvi put u polufinalu Lige prvaka, a po treći put u polufinalu nekog evropskog takmičenja. Međutim, predstojeći duel je prvo polufinale Cityju još od 1971. godine. Na drugoj strani, klub iz Madrida će po rekordni 27. put igrati u polufinalu Lige prvaka, a šesti put uzastopno.

Kraljevski klub je samo jednom ušao u finale u posljednjih pet sezona i to u sezoni 2013/14. kada je i osvojio desetu titulu u Ligi prvaka.

Utakmica Manchester City – Real Madrid počinje u 20:45 sati.