Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Kompromitovani Bandić u svom elementu, Kolak poručio: Besramnici, dosta više!

kolak2 (1)

I dok su svi mislili da je svirao penal, on je dosudio gol-aut za Sarajevo, jer je smatrao da je lopta izašla van igrališta

Nogometaši Krupe jučer su poraženi na gostovanju kod Sarajeva rezultatom 0:1. U narednim danima će se sigurno pričati i o suđenju na ovom meču.

Sudija Antoni Bandić, koji je već ranije znao biti suspendovan zbog sramotnog suđenja, prilično je loše vodio susret na stadionu Asim Ferhatović Hase. Dosudio je nekoliko diskutabilnih odluka na štetu obje ekipe.

Tokom drugog poluvremena Krupa je imala napad po lijevoj strani, Muharem Čivić je pretrčao Matthiasa Fanima i ubacio loptu, u nastavku akcije Joachim Adukor je rukom spasio gol, a potom se oglasio Bandić.

I dok su svi mislili da je svirao penal, on je dosudio gol-aut za Sarajevo, jer je smatrao da je lopta izašla van igrališta.

Vasilije Kolak, golman Krupe, nakon meča je objavio sliku trenutka ubačaja Čivića na kojoj se jasno vidi da lopta nije bila ni blizu linije.

“Za pojedine fudbalske sudije u BiH ova lopta je napustila teren. Besramnici, dosta vas je više!”, napisao je 26-godišnji Trebinjac na Facebooku.