Konfuzija u Slobodi: Husić otkazao redovni trening

azmir husic

Nakon ostavke trenera Husrefa Musemića u Slobodi je zavladala prava konfuzija.

Ostavku je najavio predsjednik kluba Azmir Husić, a današnji redovni trening igrača nije održan.

Direktor Saša Vugdalić jučer je najavio da će treninzi biti nastavljeni prema uobičajenom planu. Danas su trening trebali voditi Musemićevi pomoćnici Amir Spahić, Nedim Omerović i Mirsad Dedić, ali su igrači dobili slobodno popodne.

Navodno je trening otkazao predsjednik Husić, koji je tražio da se igračima i trenerima obrati predsjednik Skupštine Kemal Kurević i da im objasni kako će dalje funkcionirati Sloboda.

Kurević je zbog ranije zakazanog predizbornog skupa SDP-a sastanak s igračima prihvatio, ali će ga održati, zajedno s Husićem, u srijedu ujutro.

Prema izvorima Fene, Husić je svoj ostanak na čelu Slobode uslovio većom materijalnom pomoći Gradske uprave, koja je za ovu godinu predvidjela Slobodi finaansijsku potporu od oko 500.000 maraka.

S obzirom da su lokalni izbori za nešto više od pola mjeseca, i ne zna se ko će biti gradonačelnik, a ko će sačinjavati Gradsko vijeće, trenutno niko u Tuzli ne može, niti smije preuzeti bilo kakve nove finansijske obaveze prema Slobodi.

Tuzlacima predstoji u subotu vrlo važna utakmica u Travniku protiv Metalleghea. Konfuzija koja vlada na Tušnju lako se može odraziti na igru ekipe, a u slučaju neuspjeha protiv Jajčana, teško je predvidjeti krajnje posljedice.

Tokom dana u Tuzli se špekuliralo ko može doći za trenera umjesto Musemića, spiminjala su se mnoga imena, ali za sada nema nagovještaja da je s bilo kim razgovarano o preuzimanju dužnosti trenera.

Što se predsjednika Husića tiče, ostane li pri odluci da napušta Slobodu, lako se može desiti da upravljanje klubom preuzme Odbor za hitnost sačinjen od članova Skupštine kluba.