Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marin Aničić

Konyaspor potvrdio transfer bivšeg bh. reprezentativca

marin-anicic-astana-2

“S Marinom Aničićom, kojeg smo pratili duže vrijeme, potpisali smo ugovor. U klubu će zadužiti broj 14”, navodi se u saopćenju Konyaspora

Turski Konyaspor je zvanično potvrdio da je doveo bivšeg fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Marina Aničića, javlja Anadolu Agency (AA).

Aničić, koji igra na poziciji centralnog beka, u tursku ekipu je stigao iz kazahstanske Astane.

Iz Konyaspora, koji nastupa u Super ligi, saopćili su da su sa 30-godišnjim Aničićem potpisali dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu.

“S Marinom Aničićom, kojeg smo pratili duže vrijeme, potpisali smo ugovor. U klubu će zadužiti broj 14”, navodi se u saopćenju Konyaspora.

Nekadašnji igrač Zrinjskog u Konyi se tako pridružio bh. fudbalerima Riadu Bajiću, Amiru Hadžiahmetoviću i Deniju Miloševiću. Osim njih tu je i trener golmana i bivši golman bh. selekcije Fahrudin Omerović.

Posljednjih pet sezona Aničić je nosio dres najboljeg kazahstanskog kluba s kojim je igrao grupnu fazu Lige prvaka. Karijeru je počeo 2007. godine u Zrinjskom iz kojeg je 2014. prešao u Astanu.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.