Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kostić: Protiv Viteza pokazati da je poraz od Slobode bio loš dan

Miloš Kostić

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na ”Grbavici” dočekuju ekipu Viteza, u meču 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon gostujućeg poraza protiv Slobode u Tuzli u prošlom kolu, Željezničar na domaćem terenu želi osvojiti nova tri boda i vratiti se na pobjednički kolosijek.

Trener “plavih” Miloš Kostić vjeruje da je njegova ekipa sposobna to učiniti i naglašava da se utakmica protiv Slobode, u kojoj je njegov tim u potpunosti podbacio, ne smije ponoviti.

– Očekuje nas teška utakmica u kojoj želimo popraviti utisak s prošlog meča u Tuzli. Izgubili smo meč protiv Slobode bez ispaljenog metka i to ne smije da se ponovi. Igrači to znaju. Protiv Viteza želimo da vratimo samopouzdanje ekipi i da navijačima pokažemo da je meč protiv Slobode bio samo loš dan. Želimo igrati dobar fudbal i vjerujem da će u nedjelju protiv Viteza sve mnogo bolje da izgleda – izjavio je Kostić na današnjoj konferenciji za medije.

Ističe da je zadovoljan jučerašnjom lošom atmosferom na treningu Željezničara, jer to znači da su igrači svjesni podbačaja u Tuzli, a najavio je i određene promjene u sastavu Željezničara.

– Igrači su svjesni toga. Atmosfera ne može biti dobra nakon poraza, pogotovo nakon što neke stvari nisu ispoštovane. Do utakmice s Vitezom atmosfera će sigurno biti bolja, ali desit će se sigurno neke promjene u ekipi. Tražit ćemo najbolje rješenje, ali nekada i ja pogriješim u odabiru igrača – objasnio je nogometni strateg.

Osvrnuo se i na odabir golmana, te naglasio da je Kjosevskom ukazano povjerenje da brani protiv Slobode, iako je Fejzić u prva tri kola odradio solidan posao, nakon konsultacija trenerom golmana.

– Kjosevski se dokazao u prošloj sezoni. Stekao je povjerenje i mi računamo na njega kao na prvog golmana. Imam potpuno povjerenje u naša tri čuvara mreže, a odlučio sam Kjosevskog staviti na mrežu u meču protiv Slobode nakon razgovora s trenerom golmana Karićem. Fejzić je u prva tri kola odradio dobar posao, ali mislim da je povratak prvog golmana na gol normalan proces u svim ozbiljnim klubovima – ističe Kostić.

Dodaje da nije zadovoljan bodovnim saldom Željezničara nakon četiri kola, a još manje prikazanom igrom.

– Da smo bili na nivou kojem težimo i bodovni saldo bi bio veći. Protiv Slobode smo pali na ispitu hrabrosti. Kada smo primili prvi gol, umjesto da damo gas, mi smo stali. To su trenuci kada se lomi utakmica. Ako te ne ide lopta moraš barem dati svoj maksimum u duelima. Moraš imati ambiciju da osvojiš bodove i ja se nadam da će to svi naši igrači shvatiti – zaključio je trener Željezničara.

Kostić će za meč protiv Viteza moći računati na oporavljenog Husića, ali Lazić će zbog povrede pete odsustvovati barem dvije sedmice. Na povredu se žalio i Bekrić, a Žerić je povrijedio ložu zbog čega ga neće biti desetak dana.

Utakmica između Željezničara i Viteza će biti odigrana u nedjelju, 14. augusta u 20 sati na stadionu ”Grbavica”.