Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovač nakon prvog trofeja u Bayernu: Hvala Heynckesu

kovac_salihamidzic

Trener Bayerna Niko Kovač nije skrivao zadovoljstvo nakon što je njegov tim osvojio prvi trofej s njim na čelu, svladavši njegov bivši Eintracht u finalu Superkupa s uvjerljivih 5:0.

Kovač je posebno zahvalio bivšem treneru Heynckesu za dobro odrađen posao.

“Moram spomenuti da je razlog što smo danas igrali Eintracht Frankfurt i Jupp Heynckes koji je s Bayernom osvojio prvenstvo prošle sezone. Hvala mu što mi je ostavio ovako jaku ekipu. Zabavno je raditi s ovom ekipom. Nadam se da ćemo nastaviti biti uspješni”, zadovoljno priča Kovač.

Heyncks je “spasio” sezonu Bavaraca, nakon što je veliki Ancelotti zbog loših igara dobio otkaz. Što se same utakmice tiče, Kovač je bio posebno pun pohvala na račun Lewandowskog, Poljaka koji je htio ići iz kluba ali je na kraju promijenio mišljenje.

“Ne treba puno pričati o Robertu. Svjetska klasa napadača, dokazao je to danas. Nije lagano zabiti tri pogotka u 70 minuta”, pohvalio je svog napadača.

Pohvalio je i ekipu Eintrachta za kompaktnost, barem u prvih 20 minuta.

“Uspjeli smo ne dozvoliti velike šanse što sam i zamislio. Prvih 20 minuta nije bilo lagano zbog kompaktnosti Eintrachta. Kimmich i Lewandowski su učinili utakmicu lakšom za nas odličnom igrom po desnoj strani. Zadovoljan sam i nadam se da će nam ovaj trofej dati snage za budućnost. Naravno, želim svom Eintrachtu sve najbolje i da im sezona bude uspješna kao i prošla”, završio je Kovač.

Novu sezonu Bundeslige Bayern otvara za 11 dana kući protiv Hoffenheima.