Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski reprezentativac

Kovačić bi ostao u Chelseaju: Nisam znao da je Hazard toliko dobar

mateo kovacic334

Od dolaska je kod menadžera Maurizija Sarrija stekao status standardnog reprezentativca

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić izjavio je za britanske medije da želi ostati u Chelseaju, ali da će poštovati ugovor koji ima s Real Madridom. Također je naglasio kako prije dolaska u londonski klub nije znao koliko je Eden Hazard dobar igrač, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kovačić je ljetos došao u Chelsea na jednogodišnju posudbu iz “kraljevskog kluba“. Od dolaska je kod menadžera Maurizija Sarrija stekao status standardnog reprezentativca.

“Želim da poštujem svoj bivši klub Real Madrid. Ali, mogu da se vidim kako ostajem u Chelseaju. Ipak, imam ugovor i poštovaću ga“, istakao je 24-godišnji Kovačić i dodao:

“Bila je to promjena koju sam silno želio, zaista sam želio da dođem ovdje. Zahvalan sam mom bivšem klubu za priliku i Chelseaju koji je pokazao za mene. Uživam ovdje i zbog toga sam sretan. Grad je nevjerovatan, klub je jedan od najboljih na svijetu, a moji saigrači su nevjerovatni.“

Jedan od Kovačićevih saigrača u “plavcima“ je i Belgijanac Hazard, za kojeg u posljednje vrijeme mediji često javljaju kako će preći upravo u Real Madrid.

“On je nevjerovatan. Nisam znao da je tako dobar dok nisam došao ovdje. Lako bi mogao biti jedan od tri najbolja igrača svijeta. Da, pitao me za Madrid i moje vrijeme provedeno tamo, ali trenutno je potpuno skoncentrisan na sjajnu sezonu sa Chelseajem“, kazao je Kovačić za britanske medije.

Kovačić je profesionalnu karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu iz kojeg je 2013. godine prešao u milanski Inter. Dvije godine kasnije prelazi u Real Madrid, koji ga je u ljeto ove godine posudio Chelseaju. Za reprezentaciju Hrvatske, s kojom je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio drugo mjesto, odigrao je 48 utakmica i postigao jedan gol.