Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kožulj: Široki je danas ozbiljna ekipa

kozulj

Široki Brijeg se profilirao u ozbiljan tim. Imali su sreću da su osvajanjem Kupa BiH dospjeli u Evropu i svako sljedeće kolo za njih je veliki uspjeh. Protiv Aberdeena pokušat će izboriti prolaz u treće pretkolo. Ne znam kakav je škotski nogomet, ali sigurno je liga kvalitetnija od Premijer lige BiH. Međutim, ispao je Glasgow Rangers od Luksemburžana, što govori da ima prostora za nadu u prolaz, bio je komentar za Sportske novosti bivšeg fudbalera ovog kluba, Zvonimira Kožulja, koji danas s uspjehom nastupa za Hajduk.

Široki Brijeg igra preporođeno od dolaska trenera Gorana Sablića, a posebno se ističu utakmice u Kupu BiH te pripremna sa Željezničarom i dvije utakmice protiv kazahstankog Ordabasyja.

– Gledao sam Široki sa Sablićem na klupi u tri susreta na kraju sezone. Ozbiljna su ekipa, uz to, nisu u dva susreta protiv Ordabasyja primili pogodak što daje dodatnu sliku o ekipi. Napredak je veliki u odnosu na prošlu sezonu kada su odmah na startu ispali od Birkirkare, riječi su kojima je ”Zolja iz Bijeloga Polja” pohvalno govorio o Širokom Brijegu.