psg

Kraj sage o Neymarovom statusu, a čini se i o budućnosti Mbappea

neymar (2)

Na to je reagirao i PSG-ov predsjednik Al Khelaifi

Nakon izbacivanja Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka, čemu nije pridonio sjajnom partijom iako je bio izuzetno raspoložen za igru, najskuplji nogometaš u istoriji objavio je gdje nastavlja karijeru.

“Uopće više nije tema hoću li produžiti ugovor s PSG-om! Očito je da se ovdje osjećam sjajno, kao kod kuće. Sretniji sam nego što sam bio”, izjavio je 29-godišnji Neymar.

Njemu ugovor s PSG-om završava idućeg ljeta, što je, kao i prije svakog prelaznog roka pokrenulo priče da se vraća u Barcelonu. Međutim, te špekulacije, neprekidno traju već četiri godine. Za njih je najzaslužniji Neymar, koji je često, a jednom i u suzama, molio Barcelonu za oprost zbog bijega i tražio povratak.

Podsjećamo, u ljeto 2017. Neymar je isforsirao transfer u PSG jer u Barceloni više nije htio biti u sjeni Messija. Tražio je klub u kojem će kao glavna zvijezda osvojiti Ligu prvaka i Zlatnu loptu.

PSG je platio rekordna 222 miliona eura kako bi mu ispunio želju, ali Neymar je ubrzo shvatio da to što ga je najbolji katarski klub učinio najskupljim nogometašem ikad ne znači da će tamo lako ostvariti planirano. PSG mu se pretvorio u zlatni kavez u kojem gomila naslove u nekonkurentnim francuskim takmičenjima, dok peharu Lige prvaka ili Zlatnoj lopti nije mogao ni prići.

Nadomak cilja došao je tek nakon četiri godine u PSG-u, ali je u finalu LP-a izgubio od Bayerna. Osim toga, posljednjih godina mu je teško izborenom statusu “šefa parade” zaprijetio streloviti uspon sedam godina mlađeg Kyliana Mbappea.

Zbog svega navedenog se posljednjih sedmica i približavanjem ljeta aktuelizirala priča o njegovom povratku u Barcelonu. Neymar je sada prekinuo špekulacije koje je sam pokrenuo.

Na to je reagirao i PSG-ov predsjednik Al Khelaifi. Nakon eliminacije Bayerna je izjavio:

“Neymar će još dugo ostati u PSG-u”, a što se tiče druge superzvijezde, koju Real neskriveno vabi, dodao je: “Jako puno ćemo uložiti u ekipu. Neymar i Mbappe neće imati razloga napustiti klub.”