Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj za Hrvatsku, Portugal jednom šutirao na gol i slavio

hrvatska brozovic vida

Hrvatska je u 117. minutu utakmice protiv Portugala primila gol koji ju je poslao kući sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Cristiano Ronaldo ništa nije napravio do te 117. minute, kao ni cijeli tim Portugala.

A, onda je asistirao Ricardu Quaresmi za gol koji Portugalce vodi u četvrtfinale.

Quaresma

Bila je to, uz “uspavanku” Velsa i Sjeverne Irske, jedna od vjerovatno najdosadnijih utakmica u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva u Francuskoj, a vjerovatno će ostati s tim epitetom do samog kraja Eura 2016.

Prije odlučujućeg gola Quaresme, koji je u igru ušao u 87. minutu utakmice, Hrvatska je imala dvije stopostotne šanse da zabije gol u drugom produžetku, ali nisu uspjeli. Minut prije gola Quaresme, Ivan Perišić je pogodio stativu, a u 113. minutu Vida je imao kolosalnu priliku.

Portugalci su tako stiglo šesti put u nizu do četvrtfinala, gdje ih ovaj put čekaju Poljaci koji su danas izbacili Švicarce. Podsjećamo, u četvrtfinale su prošli i Velšani. Baš kao i Porugalci, i oni su tokom cijele utakmice na gol protivnika uputili samo jedan udarac u okvir gola. Nisu zabili. Prošli su autogolom Sjeverne Irske pobijedivši s 1:0.

Ćorluka vs. Ronaldo

U prve tri utakmice na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Cristiano Ronaldo je imao 30 udaraca prema golu.

Međutim, protiv Hrvatske u 90 minuta regularnog dijela nije imao niti jedan udarac, a jedan od najzaslužnijih za to je Vedran Ćorluka.

Defanzivac hrvatske reprezentacije imao je četiri zračna duela s jednim od najboljih nogometaša svijeta i dobio je sva četiri! Pored toga, imao je nekoliko sjajnih reakcija i “na zemlji” u duelu s Ronaldom koji se na kraju ipak radovao.