liga nacija

Kramarić iz penala donio bod Hrvatskoj na Poljudu, nestalo struje na Prateru

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija
06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Andrej Kramaric, Mike Maignan Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Iznenađenje je napravio Kazahstan, koji je slavio u gostima kod Slovačke

Utakmice drugog kola Lige nacija igrane su i večeras.

Hrvatska i Francuska su podijelili bodove u reprizi finala prošlog Svjetskog prvenstva. Meč je odigran na splitskom Poljudu, a Trikolori su poveli preko Rabiota u 52. minuti.

Izabranici Zlatka Dalića do izjednačenja stižu sedam minuta prije kraja, precizan s bijele tačke bio je Andrej Kramarić. Prethodno je intervenisao VAR zbog faula nad Sučićem.

Rezultat 1:1 nije se mijenjao do završetka.

Iznenađenje je napravio Kazahstan, koji je slavio u gostima kod Slovačke sa minimalnih 0:1. Pobjednički pogodak je djelo Aslana Darabaeva u 26. minuti.

Austrija i Danska trebale su od 20.45 na Prateru igrati utakmicu drugog kola Lige nacija u okviru Grupe A1. Međutim, ni sat nakon tog termina meč nije počeo.

Razlog je što je na slavnom bečkom stadionu nestalo struje. Tako da ne rade reflektori, semafor, a nema ni interneta za novinare. Austrijski mediji javljaju da je bez struje ostalo 1.500 kućanstava, svi u drugom bečkom okrugu, u kojem se nalazi i poznati stadion.

Austrija je inače u prvom kolu pobijedila 3:0 kod Hrvatske, a Danska je slavila 2:1 kod Francuske.

Rezultati večerašnjih susreta:

Grupa A1:

Hrvatska – Francuska 1:1

Grupa B2:

Island – Albanija 1:1

Grupa C3:

Bjelorusija – Azerbejdžan 0:0

Slovačka – Kazahstan 0:1

Grupa D1:

Latvija – Lihtenštajn 1:0

Andora – Moldavija 0:0