Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić briljirao, Milan nakon 16 godina u polufinalu Lige prvaka

ITA, UEFA CL, AC Milan vs FC Red Bull Salzburg
Foto: EXPA/ laPresse/ Spada/EXPA - Pixsell

Napoli je imao više od 20 šuteva na utakmici i tek u trećoj minutu sudijske nadoknade jedan od tih udaraca završio je u Milanovom golu

Prvi sudionici polufinala nogometne Lige prvaka su Real Madrid i AC Milan.

Nakon pobjede 2:0 u Madridu, Real je identičnim rezultatom svladao Chelsea u Londonu. Dvostruki strijelac za goste bio je Rodrygo u 58. i 80. minuti.

U sudaru dva talijanska kluba Milan je nakon pobjede 1:0 iz prvog susreta nad Napolijem, odigrao 1:1 u Napulju i plasirao se u svoje prvo polufinale Lige prvaka nakon 2007. godine kada su Milanezi osvojili svoj posljednji, sedmi naslov prvaka Europe.

Bila je to utakmica u kojoj su obje momčadi zapucale po jedan kazneni udarac. Jedanaesterac Oliviera Girouda je u 22. minutu obranio vratar Napolija Alex Meret, a francuski napadač iskupio se u 43. minuti kada je pogodio za 1:0. Najveće zasluge za taj gol Milana imao je Rafael Leao koji je s loptom pretrčao više od 70 metara i asistirao za Girouda.

U 82. minuti Napoli je mogao do izjednačenja, ali je šut Khvicha Kvaratskhelia s bijele tačke obranio vratar Milana Mike Maignan.

Napoli je imao više od 20 šuteva na utakmici i tek u trećoj minutu sudijske nadoknade jedan od tih udaraca završio je u Milanovom golu. Strijelac za 1:1 bio je Victor Osimhen. Ipak, za potpuni preokret više nije bilo vremena.

Milan u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Benfice i Intera (Inter ima prednost 2:0 iz prve utakmice), dok Real ide na boljeg iz sudara Manchester Cityja i minhenskog Bayerna (Manchester City slavio je 3:0 u prvom susretu).