Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić: Džeko je bez premca u Italiji

Nevjerovatan i poseban je osećaj igrati protiv Tottija, jer je on živa legenda fudbala. Sigurno ću ovaj meč pamtiti dok sam živ. Vjerovatno ne postoji čovjek koji voli fudbal, a da ne voli Franceska Tottija. Kao klincu mi je bio san da igram protiv njega što mi se ostvarilo i to je sjajna stvar za mene koja će mi dati dodatni motiv da radim i fudbalski napredujem. Iako mi Totti nakon jednog duela u kojemu sam ga zakačio nije pružio ruku kasnije smo se izgrlili, rekao je Rade Krunić u razgovoru za Blic nakon poraza Empolija na Olimpicu.

Rade, uprkos seriji od devet poraza u ligi, vjeruje u opstanak Empolija.

– Do kraja je još osam kola i pred Empolijem je težak period, iako imamo pet bodova više od Crotonea koji je prvi tim u ugroženoj zoni. U narednom kolu igramo protiv Pescare i jednostavno drugog izbora osim pobjede nemamo. Sa tri boda iz tog meča bi napravili veliki korak prema opstanku što je glavni cilj ove sezone.

Na meču protiv Rome igrao je protiv Edina Džeke, sa kojim je samo nekoliko dana ranije igrao zajedno u dresu reprezentacije BiH protiv Albanije.

– Čudan je osjećaj da u četiri dana s istim čovjekom budeš saigrač i protivnik, ali smo mi profesionalci i navikli smo na to. Zbog pozicija na kojima igramo daleko smo stajali na terenu jedan od drugog i nije bilo duela s Džekom. Bez obzira što smo kolege iz reprezentacije, ne bih imao popusta prema njemu, jer sam svjestan da je strašan igrač koji može riješiti utakmicu u svakom trenutku. Prije susreta smo se srdačno ispričali, kao što uostalom radim i sa ostali saigračima iz reprezentacije koji igraju u Italiji, odnosno sa svim internacionalcima iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, istakao je Krunić.

U prijateljskom meču protiv Albanije bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu, te pokazao da selektor Baždarević može ozbiljno računati na njega u narednom periodu.

– Nadam se da sam igrom protiv Albanije opravdao poziv. Pred reprezentacijom je utakmica protiv Grčke koja će biti težak ispit, jer ukoliko osvojimo tri boda bit ćemo blizu mjesta koje vodi u baraž. Ova generacija ima kvalitet i vjerujem da ćemo naći put na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, zaključio je Krunić.

Prema Krunićevom mišljenju najbolji napadač sa prostora bivše SFRJ bez premca je Edin Džeko, koji je sa Bellotijem iz Torina izjednačen na vrhu liste strelaca Serije A (po 23 gola).

-Džeko je nevjerovatan napadač i konstantna je prijetnja za protivnički gol, a protiv nas je bio dvostruki strijelac. U Seriji A je teško postići 10 pogodaka za sezonu, a on je mrežu protivnika tresao 23 puta. Zbog toga smatram da je najbolji napadač sa ovih prostora, iako su i Mario Mandžukić i Aleksandar Mitrović odlični.