reprezentativac BiH

Krunić: Ibrahimović, Rebić i ja smo napravili malu koloniju u Milanu

rade krunic

Jak utisak na Krunića ostavio je Zlatan Ibrahimović koji je velika zvijezda

Fudbaler Milana Rade Krunić imao je prošle sezone dosta problema sa sitnim povredama koje su ga onemogućile da pruži svoj maksimum, ali i pored toga odigrao je 19 prvenstvenih susreta u dresu ,,rosonera“.

Bez obzira što nije postigao nijedan pogodak u dresu sedmostrukog prvaka Evrope, 26-godišnji vezista koji rođen u Foči je zadovoljan svojim igrama, očekuje da ga u narednoj sezoni zaobiđu povrede.

– Nisam imao sreće u prošloj sezoni, bilo je dosta sitnih povreda koje su me onemogućile da tokom većeg dijela sezone pružim maksimum. Bez obzira na to odigrao sam devetnaest utakmica u kojima nisam postigao pogodak, a malo je nedostajalo da na nekoliko susreta zatresem protivničku mrežu. Nadam se da će me ubuduće zaobići povrede i da ću moći da pokažem zbog čega me je uprava kluba dovela na San Siro. Najbitnije je da smo ostvarili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope u kojoj imamo velike ambicije – rekao je Krunić, piše SrpskaInfo.

Već 17. septembra Milan gostuje u Irskoj, gdje će se sastati sa Šamrokom, a ukoliko uspješno preskoči ovu prepreku u narednoj fazi će igrati protiv boljeg iz duela Bodo Glimt –Žalgiris.

– Naš cilj je plasman u grupnu fazu i da pokušamo ostvariti što bolji rezultat u ovom takmičenju. Milan je veliki klub sa svijetlom tradicijom i navijači uvijek očekuju puno. Nekoliko posljednjih godina rezultati nisu na nivou očekivanih, ali se svi nadaju da ova sezona može biti prekretnica. Pored Lige Evrope želimo da napravimo iskorak u šampionatu i plasiramo se u sam vrh tabele. Imamo kvlitetan sastav koji je u ovim utakmicama nakon pauze zbog korona virusa odigrao odlično i očekujemo da sa dobrim igrama nastavimo i u narednom šampionatu koji počinje sledećeg vikenda, kada dočekujemo Bolonju koju sa klupe sa velikim uspjehom predvodi Siniša Mihajlović – rekao je Krunić.

Jak utisak na Krunića ostavio je Zlatan Ibrahimović koji je velika zvijezda.

– Kod Ibrahimovića me je pored fizičke spreme posebno fascinirala njegova mentalna snaga, a to je upravo ono što ga i čini velikom fudbalskom zvijezdom. Od kada je došao u klub Ante Rebić i ja s njim komuniciramo na našem jeziku, imamo malu koloniju igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Za Zlatana važi ona izreka da je „kao vino, što stariji, to bolji“, a o tome svjedoči i deset postignutih pogodaka u prošloj sezoni – istakao je Krunić.

Naš reprezentativac zbog lakše povrede je propustio reprezentativne mečeve u Ligi nacija protiv Italije i Poljske, ali očekuje da će biti spreman za najbitniji meč u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

– Susreti Lige nacija su bili odlična provjera za reprezentaciju i iskreno mi je žao što se zbog povrede nisam mogao odazvati pozivu selektora Bajevića. Protiv Italije smo pokazali koliko možemo i to treba da nas hrabri pred susret sa Sjevernom Irskom. Imamo selekciju koja je spoj mladosti i iskustva i koja je zaslužila da igra na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ću biti potpuno zdrav za te susrete i da ću pružiti doprinos uspjehu – zaključio je Krunić.