Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić najavio bolje partije i rezultate: Čast je igrati protiv Juventusa

rade krunić

Pomalo iznenađujuće trener Empolija Giovanni Martusciello nedavno je na meču protiv Juventusa na klupi ostavio svoju najveću zvijezdu Saponaru, te na teren poslao mladog Radu Krunića koji je na Kirin kupu u Japanu zabilježio debi u dresu A reprezentacije naše zemlje.

Kritike na račun Krunićeve igre nakon meča sa velikim protivnikom bile su pozitivne uprkos ubjedljivom porazu od Stare dame.

“Ni ovog puta nismo bili loši, ali nismo ostvarili ni cilj. Igrali smo dobro posebno u prvom poluvremenu, a za mene je bila čast igrati protiv Juventusa, iako je ostala žal zbog ishoda utakmice. Juventus je najkvalitetniji klub Serije A, trenutno im niko ne može parirati, a koliko su moćni demonstrirali su na utakmici protiv nas kada su za kratko vrijeme postigli tri pogotka“, rekao je Krunić.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine okrenuo se narednim mečevima u kojima se nada boljim rezultatima.

“Ne smijemo posustati. Moramo nastojati osvajati bodove, a prilika za pobjedu već je naredni susret protiv Genoe. Što se mene tiče, ja sam spreman i igrat ću na svakoj poziciji na način na koji to od mene zatraži trener“, dodao je Krunić.