Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentativac BiH

Krunić ne odustaje od “milanskog sna”: “Tek sam počeo..”

rade krunic

Pred Milanom je ovog vikenda veliki izazov, jer će gostovati kod lidera Juventusa, kluba koji godinama dominira italijanskim fudbalom

Rade Krunić, fudbalski reprezentativac BiH, za italijanske medije je izjavio da je uvjeren da će ispuniti svoj san da igra za Milan, a ne samo da bude član slavnog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Krunić je od dolaska u Milan imao dosta problema da se izbori za mjesto u timu, u čemu je konačno uspio prošlog vikenda kada je bio u startnih 11 u derbiju protiv Lazija. Na njegovu žalost Milan je poražen na San Siru sa 1:2.

“Moj san je bio da igram za Milan, a ne samo da budem ovdje. Tek sam počeo ostvarivati taj san”, naglasio je 26-godišnji bh. veznjak u razgovoru za “Tuttosport”.

Pred Milanom je ovog vikenda veliki izazov, jer će gostovati kod lidera Juventusa, kluba koji godinama dominira italijanskim fudbalom.

“Oni su najbolji tim u Seriji A i najteži mogući protivnik. Treba nam takva utakmica, jer ako pobijedimo to će za nas promijeniti mnogo toga. Nedostaje nam samopouzdanje, a veliki ‘skalp’ bi nas mogao vratiti na pravi put. Nalazimo se u specifičnom periodu, ali smo odlučni da budemo jači nego što smo do sada pokazivali”, istakao je Krunić.

Uprkos domaćem porazu od Lazija, Krunić smatra da se u svlačionici osjeti da je vjera igrača u uzlaznoj putanji.

“Moramo vjerovati u sebe i misliti da u Torinu možemo pobijediti. Moramo da odigramo kao i protiv Lazija. Moramo biti fokusirani na našu igru, ali prije svega moramo imati hrabrosti. Oni koji se plaše Juventusa uvijek gube”, smatra bh. fudbaler.

Krunić je karijeru počeo u Sutjesci iz Foče, a potom je igrao za Donji Srem, Veronu, Borac iz Čačka i Empoli iz kojeg je u ljeto ove godine prešao u Milan. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 12 utakmica i postigao jedan gol.