Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić: Prija interesovanje Napolija

krunic

Odlične partije Radeta Krunića u dresu Empolija nisu ostale nezapažene, pa je za njega danas zainteresovano nekoliko klubova u Italiji. Prema tvrdnjama medija najviše su zagrizli, te navodno poslali i zvaničnu ponudu čelni ljudi Napolija. Krunić je ove sezone u Seriji A odigrao 28 mečeva i postigao jedan pogodak.

– Ako je istina, bit ću ponosan jer Napoli je jedan od najboljih klubova u Italiji. Igraju konstantno u Evropi, a sama činjenica da je Diego Maradona nosio dres kluba dovoljna je da budem počašćen. Ove sezone protiv njih sam odigrao dobar meč, bili smo blizu osvajanja boda, a ja sam izborio penal. Iz Empolija su u Napoli u nedavno prešli Toneli i Zielinski, rekao je Krunić.

Empoli pet kola prije kraja ima pet bodova više od Crotonea koji je prva ekipa u zoni ispadanja.

– U posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova, a sa dva gostovanja protiv Fiorentine i Milana smo se vraćali kao pobjednici, približivši se tako cilju. Kada završi sezona slijedi odmor, a onda ću razmišljati šta dalje uz konsultacije s ljudima iz Empolija. Želja mi je da jednog dana zaigram u nekom od najvećih italijanskih klubova, dodao je.