Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić: U narednih petnaestak dana ću znati odlazim li

krunic

Odlične igre Rade Krunića nisu pomogle Empoliju da opstane u Seriji A, a za njega je nakon dobre sezone danas zainteresovano nekoliko klubova iz elitnog ranga u Italiji. Prema pisanju medija u Italiji za Krunića je zainteresovana Verona, dok reprezentativac Bosne i Hercegovine za Blic demantuje tu vijest.

– Tokom svakog prelaznog roka novinari puste poneku netačnu informaciju. Od završetka sezone povezivali su me sa Napolijem i Fiorentinom, ali moram da kažem da još imam važeći ugovor sa Empolijem i da ću se pojaviti na prozivci koja će biti obavljena 10. jula. Nakon toga moram da obavim razgovor sa čelnim ljudima kluba, jer je uprava ta koja se pita oko eventualnog odlaska. Naravno u slučaju dobre ponude vjerovatno bih otišao. U narednih petnaestak ću znati da li ostajem u Empoliju. Prava je šteta što nismo izborili opstanak, jer onda ne bi bilo dilema oko toga gdje bih igrao naredne sezone, rekao je Krunić.

Tokom ljetne pauze Krunić je odmarao u rodnoj Foči gdje je napunio baterije za narednu sezonu. Zbog povrede je propustio meč reprezentacije BiH protiv Grčke, ali je ta povreda tokom pauze u potpunosti sanirana.

– Spremno dočekujem početak priprema za narednu sezonu, a ta povreda nije bila ozbiljnije prirode i zahtijevala je mirovanje. Žao mi je što sam propustio meč protiv Grčke i ostaje žaljenje što nismo ostvarili pobedu s kojom bi gotovo izvesno igrali baraž. I dalje smo u igri za to drugo mjesto i po kvalitetu zaslužujemo da osvojimo drugo mjesto u grupi, te da kroz doigravanje probamo ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, istakao je Krunić.