Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krupa savladala aktuelnog prvaka

krupa-zrinjski

Fudbaleri Krupe slavili su danas pobjedu protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog iz Mostara.

Junak ekipe sa Vrbasa bio je Elvir Koljić koji je postigao jedin gol na utakmici.

Plemići su bolje otvorili utakmici i već u trećoj minuti Nemanja Bilbija prijeti Nevresu Fejziću.

Domaći u vodstvo dolaza u 31. minuti. Nikodijević je bio u odličnom solo prodoru, poigrao se sa bekom Zrinjskog Lučićem i ubacio za Elvira Koljića koji matira Kenana Pirića za 1:0.

Samo šest minuta kasnije novi kontra napada domaćih. Ponovo su akteri bili Nikodijević i Koljić, ali je ovoga puta napadač Krupe loše šutirao, tako da se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćina.

Baš kako su počeli prvo, igrači Zrinjskog su nastavili drugo poluvrijeme. Priliku je imao Miloš Filpović, ali nije bilo opasnosti po Fejzićev gol.

Strijelac jedinog gola Elvir Koljić se povrijedio u 62. minuti, pa je umjesto njega na teren ušao Stefan Barić. Samo minut kasnije Barć je mogao postići pogodak, ali nije uspio iskoristiti poigravanje golmana Pirića.

Do kraja utakmice igrači Zrinjskog su pokušali doći do izjednačenja, izveli su 12 kornera na utakmici, ali nisu uspjelii slomiti otpor Krupe koja je tako upisala još jednu pobjedu, dok je Zrinjski pokazao da ima puno problema i da nije ni blizu one ekipe koja je dvije godine uzastopno osvajala titulu prvaka naše domovine.

U ovom susretu je nakon višemjesečne pauze u dresu Krupe zaigrao jedan od najboljih mladih igrača naše zemlje Ajdin Redžić, a njegov ulazak u igru publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom