Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krupa, Sloboda i Zvijezda 09 u polufinalu Kupa BiH

sloboda sloga krpic2

Fudbaleri Krupe, Slobode i Zvijezde 09 plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Golovima Sulejmana Krpića i Vladimira Grahovca tuzlanska Sloboda je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala nogometnog Kupa BiH pobijedila Slogu iz Simin Hana rezultatom 2:0 i na taj način plasirala se u polufinale ovog takmičenja.

Utakmica je bila skromna u prvom poluvremenu, u kojoj je jedinu ozbiljniju šansu za gol imao Krpić u 10. minuti. U skoku je glavom šutirao, ali je golman Mirza Hamzabegović sigurno zaustavio udarac.

Mnogo dinamičnije je bilo u nastavku, ne samo zbog povremenih čarki igrača, nego i zbog pritiska Tuzlaka koji su u posljednjih 20 minuta kapitalizirali stalnu terensku inicijativu i osjetno veći posjed lopte.

U 53. minuti dogodila se sporna situacija. Grubo je na Amera Ordagića startovao Nemanja Stjepanović i dobio je žuti karton. S obzirom na to da mu je u 48. minuti već pokazan žuti karton, što je objavio i službeni spiker, očekivalo se njegovo isključenje. Na iznenađenje, sudija Haris Kaljanac to nije učinio na šta je publika burno reagovala.

U 56. minuti greda je spriječila pogodak nakon odličnog šuta danas najboljeg domaćeg igrača, Darka Todorovića.

U 71. minuti, nakon akcije koju je započeo Vladimir Grahovac, nabacivanjem na drugu stativu nastavio Todorović, a u padu je glavom Krpić efektno savladao Hamzabegovića.

Pobjedu je u 84. minuti osiguran Vladimir Grahovac nakon solo akcije i umješnog slanja lopte desno od nemoćnog golmana Sloge.

Samo četiri minute kasnije Kaljanac je crveni karton pokazao igraču gostiju Samiru Efendiću i to zbog nesportske reakcije i psovke upućene Milanu Ćulumu, a u 90. minuti pokazao je novi karton Stjepanoviću i ovoga puta mu pokazao i crveni, a minutu kasnije u sudijskoj nadoknadi drugi karton i Ivanu Kostiću, pa su gosti meč završili s osam igrača.

Tako je Sloboda na Tušnju pred oko 1.000 gledatelja izborila plasman među četiri najuspješnije ekipe u Kupu BiH.

Nakon što je u prvom meču u Prijedoru slavila s 3:0, Krupa je danas i na svom terenu savladala ekipu Rudara s 3:2 i osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.

Iako su u ovom meču gosti poveli golom Lolića u 28. minutu, domaći su samo dva minuta poslije pogotkom Koljića došli do poravanja.

U 45. minutu Koljić postiže svoj drugi gol, a isti igrač početkom drugog poluvremena postiže treći gol za Krupu i upisuje ”hat – trick”. Rudar je svoj drugi gol postigao u 90. minutu a strijelac je bio Jandrić.

Zvijezda 09 i Olimpic odigrali su meč bez golova u Ugljeviku, a taj rezultat odgovarao je ekipi Zvijezde 09, koja je u prvom meču u Sarajevu slavila s 2:1.

Posljednji polufinalist bit će poznat nakon najzanimljivijeg četvrtfinalnog duela između Širokog Bijega i Željezničara. Prvi meč između ovosezonskih lidera na tabeli Premijer lige BiH na rasporedu je u četvrtak na ”Pecari” u 17 sati, dok će uzvratni susret ta dva kluba biti odigran 6. decembra na ”Grbavici’