Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kukoč: Došao sam po titulu

tonci kukoc

Nakon nedavnog predstavljanja novog trenera Ivice Barbarića, Zrinjski je danas predstavio i prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Riječ je o Tonćiju Kukoču, lijevom beku koji se danas obavezao na dvije godine vjernosti mostarskom klubu.

– Sretan sam što sam došao u ovaj veliki klub, u redove aktualnom šampiona i ovim putem želim zahvaliti Šulenti i treneru Barbariću što su mi pružili ruku. Očekivanja? Očekivanja su da budem prvak, da svaki put kada izađem na teren ostavim posljednji atom snage za klub koji je jedini stao iza mene. Siguran sam kako ću sa Zrinjskim napisati velika djela vratiti se tamo gdje mislim da trebam biti. Drago mi je što sam došao na početak priprema i što imam vremena upoznati se s momcima i smatram kako će mi biti puno lakše uklopiti se, kazao je Kukoč, dodajući:

– U Zrinjski donosim karakter, srčanost i kvalitet. Koji kvalitet? Kvalitet da vjerujem kako sigurno mogu biti najbolji. Nije baš da me zabavlja etiketa zločestog dečka hrvatskog nogometa. Nikada nikome nisam napravio ništa loše, nikada ništa nisam ukrao, samo kažem istinu i onda govore kako sam kontroverzan.

Potpredsjednik kluba Danko Šulenta najavio je skora pojačanja u igračkom kadru Zrinjskog, priznajući da će ih biti i više od planiranog u slučaju da bude neplaniranih odlazaka.