Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kulović: Možemo ostvariti povoljan rezultat protiv Sarajeva

faruk-kulovic

Fudbaleri Olimpica sutra će na Otoci odmjeriti snage sa Sarajevom, u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Olimpica Faruk Kulović istakao je da njegov tim očekuje teška utakmica i da dolazi u veoma nezgodno vrijeme.

Olimpic je loše krenuo u proljetnom dijelu sezone, jer su poraženi od Radnika s 2:0. Tim s Otoke nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli s ukupno devet bodova, dok je Sarajevo na drugom mjestu i ima dva boda manje od vodećeg Zrinjskog.

Sarajevo je favoriti u ovoj utakmici, ali trener Olimpica smatra da njegov tim s pravim pristupom može parirati favoriziranim gostima.

Kulović je uoči utakmice s “bordo” timom istakao da je meč s Radnikom zaboravljen, te da je stručni štab izvukao pouke, istakavši da bi to moglo doprinijeti pozitivnom rezultatu protiv Sarajeva.

Kaže da tim Mehmeda Janjoša nije pokazao puni kvalitet protiv Viteza, gdje je Sarajevo bilo bolje rezultatom 1:0 na Koševu, ali da se ipak radi o dobroj ekipi.

– Nisu pružili protiv Viteza dobru igru, što ne znači da neće i protiv nas. To je kvalitetna ekipa i mi ih izuzetno poštujemo. Ako izvučemo pouke iz prethodne utakmice, mislim da možemo doći do povoljnog rezultata, što bi bio izuzetan uspjeh za nas – jasan je Kulović.

Navodi da će biti rotacija u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Radnika.

– Moramo pokazati nešto drugo, svoje pravo lice i ofanzivniju igru. U Bijeljini nismo igrali na nivou. Rano je govoriti o uigranosti ekipe, ali tim može odgovoriti zahtjevima i ostvariti povoljan rezultat protiv Sarajeva – zaključio je trener Olimpica.

Utakmica između Olimpica i Sarajeva igra se od 15 sati na stadionu Otoka.