Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šesnaestina finala

Kup BiH: Kakanjski Rudar deklasirao ekipu Čelika, ispao Radnik

rudar

Iznenađenje je viđeno u Kaknju gdje je Rudar eliminisao Čelik

Nogometaši Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u Ljubuškom savladali ekipu domaćeg niželigaša Slogu sa 4:2. Aktualni prvak i branitelj naslova u Kupu snažan otpor Ljubušaka, koji su dva puta vodili, slomio je tek u finišu susreta.

Pored Sarajeva u osmini finala još će igrati devet premijerligaša, četiri prvoligaša Federacije BiH, te po jedan prvoligaš i drugoligaš Republike Srpske.

Od premijerligaša od takmičenja su se oprostitli Radnik i Čelik.

Željezničar je u Derventi sa 3:0 savladao člana Prve lige RS ekipu Tekstilca, a istim rezultatima Čelik je u Kaknju poražen od Rudara, kao i Modriča od Zvijezde 09.

Ubjedljive gostujuće pobjede sa po 4:0 zabilježili su Zrinjski koji je u Gradačacu eliminirao Zvijezdu, te Borac koji je bio bolji od Orašja. Ekipa Širokog Brjega u Banovićima je izbacila Budućnost boljim izvođenjem penala nakon što je susret završen 1:1.

Udarcima sa 11 metara u osminu finala plasirali su se i ekipe Slobode i Goška, nakon što su bile uspješnije od Kozare, odnosno Radnika.

Najteži zadatak imali su nogometaši Veleža koji su u Gračanici savladali Bratstvo sa 3:2, dok je najubjedljiviju pobjedu ostvario tešanjski Tošk koji je niželigaša Skugrića u Mišićima pobijedio sa čak 10:0.

Utakmice osmine finala igrat će se 2. oktobra.

Rezultati osmine finala nogometnog Kupa Bosna i Hercegovine:

Sloga Ljubuški – Sarajevo 2:4
Olimpik – Radnik 2:1
Rudar (P) – Slavija 4:1
Rudar (K) – Čelik 3:0
Alfa Modriča – Zvijezda 09 0:2
Orašje – Borac 0:4
Tekstilac – Željezničar 0:3
Jedinstvo – Mladost 1:2
Zvijezda – Zrinjski 0:4
Bratstvo – Velež 2:3
Skrugić – TOŠK 0:10
Krupa – Tuzla City 0:0 – penali 6:7
Budućnost – Široki Brijeg 1:1 – penali 2:5
Ljubić – Travnik 1:1 – penali 4:3
GOŠK – Radnik 1:1 – penali 4:2
Kozara – Sloboda 1:1 – penali 3:5

Učesnici osmine finala – Tuzla City, Velež, Sloboda, Gošk, Sarajevo, Željezničar, Borac, Rudar Kakanj, Zvijezda 09, Mladost, Široki Brijeg, Zrinjski, Rudar Prijedor, Olimpik, Ljubić i Tošk.