Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH: Radnik slavio protiv Širokog, Sloboda bolja od Želje na Grbavici (VIDEO)

Sloboda – Željezničar

Nogometaši Radnika pobijedili su danas u Bijeljini ekipu Širokog Brijega s 1:0 u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Strijelac jedinog gola bio je Marko Obradović u 9. minuti.

Uzvratni susret na rasporedu je za sedam dana u Širokom Brijegu.

U drugom polufinalnom meču Sloboda je sa 2:1 pobijedila Željezničar na Grbavici.

Sloboda je došla u vodstvo u 2. minuti golom Sulejmana Krpića, da bi u 61. minuti Bogičević poravnao rezultat.

Međutim, Tuzlaci su preko Kostića u 70. minuti došli do pobjedonosnog gola i tako stekli veliki kapital pred revanš koji se igra naredne srijede na Tušnju.

Elvis Karić naglašava da stručni štab preuzima na sebe odgovornost za današnji poraz, ali da su i nogometaši podbacili u bitnim segmentima igre.

– Izgubili smo naivno. Prije meča smo upozoravali da je Sloboda najopasnija iz prekida. Objasnili smo igračima da su na taj način postigli posljednjih osam golova i opet nam se u prvom minutu utakmice desi da primimo gol nakon prekida, a i drugi gol smo primili na isti način – kazao je.

Karić ističe da ipak nije sve izgubljeno, te da Željezničar može postići dva gola u Tuzli.

– Ne vidim zašto Željezničar ne bi mogao postići dva gola u revanšu. Danas smo u prvom poluvremenu igrali odlično, poslije primljenog gola imali smo dobrih prilika koje nismo uspjeli realizirati, ali u drugom poluvremenu smo podbacili – naglasio je Mulalićev pomoćnik.

Trener Tuzlaka Husref Musemić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede koja je Slobodu dovela na korak do plasmana u finale.

Musemić ističe da je utakmica na stadionu ”Grbavica” bila ”veoma nervozna”.

– Igrači su bili nervozni vjerovatno zbog važnosti utakmice. Mi smo na vrijeme postigli gol, što nam je vjerovatno dalo krila za nastavak meča. Imali smo problema jer nam je prvi golman bio bolestan, a branio je mladić od 18 godina. Ipak, branio je odlično a mi smo ostvarili rezultat koji nam daje realne šanse da idemo dalje – izjavio je Musemić nakon utakmice.

Dodao je da se Sloboda neće opustiti u revanšu jer je Željezničar pokazao da se radi o ozbiljnoj ekipi koja u svakom meču može doći do pobjede.

– Igrat ćemo u revanšu kao da je ukupni rezultat 0:0. Željezničar je sposoban nadoknaditi ovaj poraz. Zašto ”Željo” ne bi mogao povesti u petoj minuti kao mi danas i dovesti dvomeč u rezultatsku neizvjesnost. Dovoljno sam iskusan da znam da još nismo prošli. Moraćemo u revanšu igrati maksimalno ozbiljno, a bit će nam još teže jer za vikend igramo važan ligaški meč protiv Širokog – zaključio je Musemić.