Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH: Sarajevo rutinski protiv Kozare, Sloboda minimalno protiv Širokog

Kup BiH – Minimalna pobjeda Slobode nad Širokim

Nogometaši Sarajeva pobijedili ekipu Kozare iz Bosanske Gradiške s 3:1 (1:0) u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” vodeći gol za “bordo” tim u 8. minuti postigao je Anel Hebibović, koji se dobro snašao nakon jedne gužve u protivničkom šesnaestercu.

Vodstvo Sarajeva u drugom poluvremenu povećao je Marko Mihojević u 53. minuti, ali su gosti samo dva minuta kasnije uspjeli da smanje prednost golom Ognjena Petkovića, nakon velike greške odbrane Sarajeva.

Poslije primljenog gola ekipa Sarajeva u potpunosti je preuzela inicijatvu na terenu ostvarivši nekoliko izglednijih prilika da poveća prednost. Naprije je Hebibović u 62. minuti šutirao glavom, ali lopta je otišla daleko pored gola, a sedam minuta kasnije Mihojević je pogodio stativu.

Igrači Olimpica u štrajku, upitna utakmica protiv Želje

U 70. minuti Saša Balić je nakon kornera ostao sam, ali je njegov šut odbrambeni igrač Kozare izbio sa gol linije u korner.

Terensku nadmoć nogometaši Sarajeva krunisali su trećim golom koji je u 82. minuti postigao Edin Rustemović. Revanš susret igrat će se 26. oktobra u Bosanskoj Gradišci.

Nogometaši Slobode pobijedili su na Tušnju ekipu Širokog Brijega s 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH.

Pogodak odluke postigao je Samir Merzić u 11. minuti. Ivan Fatić ubacio je iz kornera, a u šesnaestercu se najbolje snašao Merzić i udarcem glavom poslao loptu iza leđa golmana Širokog Bilobrka.

Obje ekipe u nastavku su imale nekoliko šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Tuzlaci će tako s minimalnom prednošću putovati u Široki Brijeg na revanš susret koji se igra za sedam dana na “Pecari”.

Rezultati prvih utakmica osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine:

– utorak:
Orašje – Travnik 1:1

– srijeda:
Mladost – Slavija 6:1
Sloboda – Široki Brijeg 1:0
Sarajevo – Kozara 3:1
Rudar Kakanj – Radnik 0:1

Utakmica između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža počela je u 16 sati.

Željezničar večeras igra protiv Goražda na stadionu Grbavica od 19 sati.

Sutra će u posljednjem meču snage odmjeriti ekipe Bosna Sema i Radnički.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.