Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kuzmanović: Nastaviti borbu za mjesto u Evropi

mladi-reprezentativac-mico-kuzmanovic-novi-igrac-fk-sarajevo

Mićo Kuzmanović bio je strijelac za Sarajevo prilikom posljednjeg gostovanja ”bordo” tima kod Zrinjskog u Mostaru, te smatra da u subotnjem derbiju sa popularno zvanim ”plemićima” ekipa trenera Husrefa Musemića može ostvariti pozitivan rezultat.

“Očekuje nas derbi protiv Zrinjskog za vikend i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Imamo pozitivno iskustvo nakon Krupe i želja nam je da nastavimo borbu za mjesto koje vodi u Evropu. Sigurno je da neće biti jednostavno. Protiv sebe imamo kvalitetnog protivnika, ali ćemo dati sve kako bi ostvarili što bolji rezultat”, rekao je Kuzmanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Utakmica četvrtog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine između fudbalera Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu, 7. aprila, na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” od 18.30 sati.

Nakon tri odigrana kola u doigravanju za državnog šampiona Željezničar je prvi sa 57 bodova, četiri više od Zrinjskog. Široki Brijeg je treći sa 47 bodova, Sarajevo ima 43, dok su Krupa i Radnik sakupili po 36.