Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP: Ibrahimović presudio Crnogorcima, poraz Rusije

Sweden vs Montenegro

Reprezentacije Makedonije i Crne Gore su večeras upisali poraze u utakmicama svojih grupa za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Makedonija je poražena u Slovačkoj rezultatom 2:1 u okviru grupe C. Slovačka je povela u 8. minuti golom Kornela Salate. Na dva nula je povisio Marek Hamsek u 38. minuti. Strijelac za Makedonce je bio Arijan Ademi u 69. minuti utakmice.

Nadu za izjednačenje i osvajanje boda Makedoncima je ugasio Ferhan Hasani koji je dobio drugi žuti karton šest minuta prije kraja utakmice.

Nakon šestog odigranog kola u grupi C Slovačka je prva s maksimalnih 18 bodova, druga je Španija s tri boda manje. Treća je Ukrajina s 12 bodova. Bez šansi za plasman su Bjelorusi s četiri boda, Makedonija s tri i Luksumburg koji je osvojio bod.

U grupi G svoj meč je na gostovanju sa Švedskom odigrala Crna Gora. Utakmica je bila riješena već u prvom poluvremenu kada su mrežu Crnogoraca tresli Marcus Berg u 38., i Zlatan Ibrahimović u 40. i 44. minuti.

Počasni gol za Crnogorce je dao Dejan Damjanović u 64. minuti s 11 metara.

Vodeća u grupi G je Austrija sa 16 bodova, Švedska je druga s 12, treća je Rusija s osam. Crna Gora zauzima četvrtu poziciju s pet bodova, Lihtenštajn je pretposljednji s pet bodova, a Moldavija posljednja s dva.