Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP: Španci u Skoplju, u Ljubljani borba za baraž

Slovenija
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

Devet utakmica kvalifikacija za EURO 2016 u fudbalu igraće se večaras u grupama “C”, “E” i “G”. Među najzanimljivijim susretima su ogledi u Skoplju i Ljubljani, piše Anadolu Agency (AA).

Makedonija, koja zauzima posljednje mjesto u grupi “C” imaće priliku da ugosti Španiju, jednu od najjačih svjetskih reprezentacija. Biće to prilika da se izabranici selektora Ljubinka Drulovića borbenom i dobrom igrom iskupe za poraz (0:1) u gostima kod Luksemburga u prošlom kolu. Naravno, Španci predvođeni Andresom Iniestom i ostalim zvijezdama su veliki favoriti, posebno zbog činjenice što bi pobjedom stigli na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se od 10. juna do 10. jula naredne godine održati u Francuskoj. U istoj grupi “vatre” bi moglo biti u Žilini., gdje će Slovačka i Ukrajina voditi direktnu borbu za Evropsko prvenstvo. Slovaci su u boljoj poziciji, jer imaju tri boda više, ali bi u slučaju poraza ugrozili drugu poziciju na kojoj se trenutno nalaze.

I grupa “E” donosi jednu jako zanimljivu utakmicu, koja će se igrati u Ljubljani. Slovenija će u obračunu za baraž ugostiti Estoniju. Gosti su pred ovaj susret u nešto boljoj situaciji, jer su treći sa bodom prednosti. Engleska na “Wembleyju” protiv Švajcarske ima priliku ovjeriti plasman na Evropsko prvenstvo. Za to im je dovoljan i remi. S druge strane Švajcarci bh. trenera Vladimira Petkovića dobrim rezultatom u Londonu imaju šansu da se učvrste na drugom mjestu.

I Austriji bi bod na gostovanju kod Švedske garantovao odlazak na EURO 2016. Trenutno Austrijanci su suvereni lideri grupe “G” sa sedam bodova prednosti u odnosu na Šveđane. Ipak, eventualnim porazom u Solni mogli bi ugroziti svoj položaj. Rusija ne bi trebala imati problema u Lihtenštajnu, dok će Crna Gora tražiti pobjedu za ostanak u igri za baraž kod nezgodne Moldavije.

– RASPORED, POREDAK I SATNICA UTAKMICA –

GRUPA “C”

Bjelorusija – Luksemburg (20:45 sati)
Makedonija – Španija (20:45)
Slovačka – Ukrajina (20:45)

Poredak na tabeli: Španija 18 bodova, Slovačka 18, Ukrajina 15, Bjelorusija 4, Luksemburg 4, Makedonija 3.

GRUPA “E”

Engleska – Švicarska (20:45)
Litvanija – San Marino (20:45)
Slovenija – Estonija (20:45)

Poredak na tabeli: Engleska 21, Švajcarska 15, Estonija 10, Slovenija 9, Litvanija 6, San Marino 1.

GRUPA “G”

Moldavija – Crna Gora (20:45)
Švedska – Austrija (20:45)
Lihtenštajn – Rusija (20:45)

Poredak na tabeli: Austrija 19, Švedska 12, Rusija 11, Crna Gora 8, Lihtenštajn 5, Moldavija 2.