Kvalifikacije za Ligu prvaka: Hajrović odveo Dinamo u treće kolo

hajrovic

Dinamo Zagreb i Shkendija izborili su prolaz u treće kolo kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a u strijelce zagrebačkog tima upisao se i Izet Hajrović, javlja Anadolu Agency (AA).

Zagrebački Dinamo večeras je u uzvratnom meču drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka u gostima kod izraelskog tima Hapoel Beer Sheva branio visoku prednost od 5:0 koju je stekao u meču na Maksimiru.

Izraelski tim u prvom poluvremenu je iznenadio zagrebačke “plave” i poveo s 2:0. Hrvatski prvak je u drugo pluvrijeme ušo znatno odlučnije i već nakon deset minuta na semaforu je stajao rezultat 2:2. Prvi gol je u 49. minuti postigao Mario Budimir, a pet minuta kasnije gol za izjednačenje postigao je Izet Hajrović.

Dinamo će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela Astane i Mitdjyllanda.

U drugom meču večeri u Moldaviji su snage odmjerili Tirapsol i makedonski tim Shkendija. Meč je završen bez golova, a prolaz u treće kolo izborio je makedonski tim jer je u prvom meču slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Protivnik Shkendije u narednoj fazi je austrijski Salzburg.

Posljednji meč večeri igraju u Slovačkoj Trnava i Legia. Poljski tim iz prvog duela ima prednost od 2:0. Upravo bolji iz tog para u narednoj fazi će u trećem kolu igrati protiv beogradske Crvene zvezde koja će sutra braniti prednost od 3:0 iz prvog meča sa Sudovom.

Večeras poraženi timovi će evropski put nastaviti u kvalifikacijama za grupnu fazu Evropa lige.