Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka: Partizan u Beogradu brani 1:1

FK Partizan

Danas će biti odigrano 11 revanš utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, a u jednom od njih beogradski Partizan tražit će prolaz u play – off, u koji se sinoć plasirao zagrebački Dinamo.

„Crno – bijeli“ imaju dobar rezultat iz prvog susreta igranog prošle sedmice u Bukureštu (1:1), pa su blagi favoriti u uzvratnom meču sa Steauom.

U ostalim susretima danas sastaju se: Qarabag – Celtic (rezultat prve utakmice 0:1), Basel – Lech (3:1), Malmo – Salzburg (2:0), Astana – HJK (0:0), BATE – Videoton (1:1), Shakhtar – Fenerbahce (0:0), Club Brugge – Panathinaikos (2:1), Plzen – Maccabi Tel Aviv (1:2), Skenderbeu – Milsami (0:2), Sparta Prag – CSK (2:2), javlja Anadolu Agency (AA).

Osim Dinama, sinoć su plasman u play – off osigurali bečki Rapid, Monaco i APOEL iz Nikozije.

Žrijeb za play – off Lige prvaka bit će održan u petak (7. augusta) u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u švicarskom Nyonu sa početkom u 12 sati. U bubnju će se naći 15 pobjednika dvomeča trećeg pretkola, gdje će se pridružiti Bayer Leverkusenu, Manchester Unitedu, Laziju, Sportingu i Valenciji. Deset timova iz kvalifikacija izborit će učešće u grupnoj fazi Lige prvaka.

Poraženi u trećem pretkolu Lige prvaka neće završiti evropski put, već će biti “preseljeni” u žrijeb za play – off Evropa lige. I žrijeb za play – off Evropa lige održat će se u petak u Nyonu, sat nakon žrijeba Lige prvaka.