Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP 2018. godine: Mađarska se vadi protiv Švicarske

petkovic

Osim duela u grupi “H“ u kojoj će fudbalska reprezentacija BiH gostovati Belgiji, večeras se igraju i susreti grupe “A“ i “B“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Utakmica koja bi trebala donijeti najviše neizvjesnosti igraće se u Budimpešti, a sastaće se Mađarska i Švicarska, koju sa klupe vodi bh. trener Vladimir Petković.

Poslije prvog kola Švicarska i Latvija imaju po tri boda, dok je Mađarska neočekivano remizirala sa Farskim Ostrvima. Stoga je Mađarima, koji su bili prijatno iznenađenje “EURO 2016“ neophodna pobjeda protiv Švicaraca.

U grupi “A“ Francuska i Holandija su izraziti favoriti na domaćem terenu protiv Bugarske, odnosno Bjelorusije, dok će Švedska tražiti gostujući trijumf kod Luksemburga.

Drugo kolo: grupa “B“: Portugal – Andora, Mađarska – Švajcarska, Latvija – Farska Ostrva; grupa “H“: Belgija – BiH, Grčka – Kipar, Estonija – Gibraltar; grupa “A“: Holandija – Bjelorusija, Francuska – Bugarska, Luksemburg – Švedska. Sve utakmice igraju se večeras sa početkom u 20.45 sati.