Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP 2018: Historijski dan za Kosovo

kosovo

Devet utakmica prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” bit će odigrano večeras, po tri u grupama ”D”, ”I” i ”G”.

Hrvatska će pred praznim tribinama u Zagrebu od 20.45 sati dočekati Tursku, koju je na minulom EURO 2016 u Francuskoj pobijedila, rezultatom 1:0. i na stadionu ”Maksimir”, bez obzira na kaznu i bez podrške navijača, popularno zvani ”vatreni” su favoriti, te će kako najavljuju jurišati na trijumf. U grupi ”I” u Turkuu Finska će od 20.45 dočekati Kosovo. Bit će to historijski meč za Kosovare, koji po prvi put igraju kvalifikacionu utakmicu za neko od velikih takmičenja, od kako su postali punopravni član Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Svjetske fudbalske federacije (FIFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Ukrajina će u istom terminu biti domaćin Islandu, čiji su igrači oduševili na evropskom šampionatu u Francuskoj, kada su iz takmičenja eliminisali Englesku.

Srbija u grupi ”D” u Beogradu veoma željeni put ka Mundijalu u Rusiji počinje susretom sa Republikom Irskom. U taboru ”orlova” nadaju se dobroj utakmici. Tvrde dobro su analizirali protivnika, te naglašavaju da imaju recept za osvajanje tri boda. Polufinalista EP-a Vels je apsolutni favorit protiv Moldavije, a Gruzija domaćin Austriji u prvoj utakmici dana.

Regionalni balkanski derbi u Skadru igrat će Albanija i Makedonija. U grupi ”G” danas će se još sastati Izrael – Italija i Španija – Lihtenštajn.

PAROVI I SATNICA

GRUPA ”D”

Gruzija – Austrija (18 sati)
Vels – Moldavija (20.45)
Srbija – Republika Irska (20.45)

”I”

Finska – Kosovo (20.45)
Hrvatska – Turska (20.45)
Ukrajina – Island (20.45)

”G”

Španija – Lihtenštajn (20.45)
Albanija – Makedonija (20.45)
Izrael – Italija (20.45)