Kvržić: Ako ostanemo na okupu napravit ćemo velike stvari

Zoran-Kvrzic-Nadam-se-da-cu-zaigrati-i-ponovo-zabiti-Hajduku

Matjaž Kek, trener Rijeke, bio je izuzetno zadovoljan nakon nedavne utakmice na pulskom stadionu Drosina. Bodovi su bili najvažniji, posebice kada su osvojeni na vrućem terenu protiv davljenika koji se hvata svake slamke. Ali i zbog činjenie da je njegova ekipa dobro reagirala nakon slučaja Rudeš, poraza koji je izazvao dosta kritika. Kekova je ekipa stvorila dosta prilika i samo je bilo pitanje vremena kada će iskusni Iveša potpisati kapitulaciju. Riječani su sjajne prilike bacili u vjetar u dominantnom nastavku, da bi na kraju Zoran Krvžić postao džoker.

– Odbila se lopta meni na nogu, pospremio sam je sa zadovoljstvom. Uvijek se nadaš tom trenutku, čekaš loptu koju će svi pamtiti. Dobro sam ušao u utakmicu. Stalno san bio negdje oko nje, na kraju se odbila gdje treba i napuhao sam mrežu radosti. Trebao nam je taj gol, ta pojeda. Izabrao sam dobru zonu djelovanja. Ponekad treba imati sreće, rekao je za Novi list.

I u Osijeku je u dugom proljetnom kolu bio jedan od najbolih igrača Rijeke, ekipa je igrala s desetoricom i zaslužila više od minimalna poraza. Bio je to treći praz od Osijeka ove sezone…

– Tri poraza peku. Jednom možda nismo bili na visini zadatka, u ostalim dvama susretima zaslužili smo više… Da smo kvalitetnija ekipa moramo pokazati večeras na Rujevici. Osječani imaju kvalitetnu ekipu, ali nemaju širinu poput Rijeke. Naša je dodatna snaga u kolektivu. Imamo svoj prepoznatljv stil igre. Jesenas su nam odnijeli bodovie s Rujevice, koja je sada opet postala utvrda. Nova smo ekipa koja je pohvatala koce igre, novi postaju bitne karike tima.

Jedino je “preživjeli“ iz prve evropske generacije… Pet godina, uz malo Spezije i Šerifa na posudbama?

– Lutao sam po posudbama, ali vratio sam se motiviraniji. Nije to ona ekipa od prije pet godina, puno je mladih igrača, ali uz puno rada može napraviti nešto u Europskoj ligi. Ako ostanemo na okupu, možemo očekivati velike stvari. Recimo, konačno dočekati proljeće u Evropi, nakon tri plasmana u grupnu fazu Evropske lige. Vidite dokle je dogurao Red Bull Salzburg, koga smo eliminisali ove godine… Ova Rijeka ima potencijala. Igrači imaju iskustva u HNL-u, Rijeka ja prava prilika za dokazivanje.