Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvržić u nedjelju proslavio veliki jubilej

Kvrzic

Bh. internacionalac Zoran Kvržić u trijumfu Rijeke nad Cibalijom u Vinkovcima odigrao je 100. utakmicu u dresu svog kluba. Rijeka je u Vinkovcima prekinula negativan niz i nakon 56 dana upisala prvenstvenu pobjedu.

– Velika je čast odigrati 100 utakmica u dresu Rijeke i naravno da me veseli taj podatak. Poklopilo se da smo u Vinkovcima prekinuli negativan niz i upisali pobjedu tako da ću po pozitivnom pamtiti ovaj nastup, rekao je Kvržić.

U dresu Rijeke debitovao je u pobjedi nad Istrom 12. jula 2013. kada je u igru ušao u 68. minuti umjesto Vedrana Jugovića. Kvržić je do 100 utakmica stigao odigravši 60 prvenstvenih, sedam Kup, jedan Superkup i čak 32 utakmice u evropskim takmičenjima. Pritom je postigao 16 pogodaka, a prvijenac je stigao već u drugom nastupu 21. jula na Poljudu protiv Hajduka.

U evropskim takmičenjima postigao je dosta važnih golova, bio je strijelac u pobjedi nad Stuttgartom na Kantridi (2:1), zabio je i protiv Seville na Kantridi u remiju 2:2 protiv kasnijeg pobjednika Evropske lige. Postigao je i dva gola u Kupu Hrvatske, a slađi je sigurno bio onaj protiv Dinama u slavlju na Kantridi 2:0 kada je Rijeka stigla do novog trofeja.

– Nastupi u dresu Rijeke u evropskim takmičenjima su neke od najljepših uspomena. Odigrali smo puno dobrih utakmica u Evropi protiv jakih protivnika i to će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Vjerujem da nas i budućnosti čekaju mnoge dobre utakmice i dobri rezultati, rekao je Kvržić.