Fudbal

Čudo od djeteta

Kylian Mbappe odlučio gdje će nastaviti karijeru?

10/04/2019

Barcelona i Real Madrid pritom se najčešće spominju kao moguća buduća odredišta igrača čiji je početak karijere blistav i okrunjen nizom trofeja

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe, 20-godišnje čudo od napadača ugovorno vezano za pariski klub do ljeta 2022, igrač je oko kojeg će se i ovog ljeta dizati velika prašina i kojeg će se kroz medije seliti i više nego što se to već sad radi. A seli se gotovo svakodnevno.

Barcelona i Real Madrid pritom se najčešće spominju kao moguća buduća odredišta igrača čiji je početak karijere blistav i okrunjen nizom trofeja. Na tim adresama bi svjetski prvak svoju količinu naslova dodatno podigao, a jedna njegova izjava daje naslutiti kojem je klubu bliži.

Zapravo, on nije spomenuo niti Real niti Barcelonu, ali je dao svoje viđenje majstorstva sunarodnjaka koji upravlja ekipom madridskog kluba.

– Zinedine Zidane je jedini igrač koji je mene impresionirao poput Pelea – izjavio je Mbappe.

Da je Barcelona opcija kojoj je bliži, onda bi vjerovatno, umjesto Zidanova imena, spomenuo Lionela Messija Messii. Ovako se čini da je strijelac 54 gola u 82 utakmice za PSG odlučio kamo će kad krene graditi karijeru izvan kluba čiji je danas igrač.

A navodno su u Madridu pripremili 280 miliona eura da stigne do čovjeka koji ga je impresionirao poput Pelea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.