Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

La Liga se nastavlja 11. juna

betis barca111

Navedeno je također kako će nastavak prvenstva biti otvoren utakmicom Sevilla – Real Betis, a očekuje se da će prvenstvo biti završeno 18. i 19. jula

Nastavak utakmica španske La Lige, koje su obustavljene zbog pandemije koronavirusa, počinje 11. juna, zajednička je odlka Visokog sportskog vijeća Španije (CSD), Španskog fudbalskog saveza (RFEF) i La Lige, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz CSD-a navedeno je da je prihvaćen kalendar odigravanja odgođenih utakmica u La Ligi.

Navedeno je također kako će nastavak prvenstva biti otvoren utakmicom Sevilla – Real Betis, a očekuje se da će prvenstvo biti završeno 18. i 19. jula.

Preostalih 11 kola prvenstva tokom sedmice će se igrati u 19:30, 21:30 i 22:00 sata, a vikendom jedna utakmica će se igrati i u 17:30 sati.

Nakon 27 odigranih kola La Lige na prvom mjestu je Barcelona s 58 bodova, a prate je Real Madrid, Sevilla i Real Sociedad.

Danas je objavljena i informacija da Poljaci od 19. juna vraćaju navijače na tribine. Sitaucija s korona virusom stabilizuje se u cijeloj Evropi, i svi polako vraćaju fudbal u život. Kada je naš region u pitanju, BiH bi mohla biti jedina država u kojoj se neće nastaviti sezona. Entitet Republika Srpska jedina je administrativna jedinica koja nije sposobna ili ne želi organizovati nastavak sportskih takmičenja, uprkos sve boljoj situaciji kada je panedmija u pitanju.

S druge strane, Nogometni savez BiH uopšte ne spominje eventualni završetak Kupa BiH, iako na području Federacije, odakle dolazi svi polufinalisti, nema nikakvih prepreka za nastavak takmičenja. Da stvar bude još katastrofalnija, Federalni savez je iz čista mira odlučio okončati sezonu i proglasiti Olimpik prvakom.