Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lacazette: Zamoliću Griezmanna da potpiše za Arsenal

4. Alexandre Lacazette

Francuski fudbaler Alexandre Lacazette nada se da će mu njegovo prijateljstvo sa saigračem iz reprezentacije Antoineom Griezmannom pomoći da ga nagovori da potpiše za Arsenal, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lacazette je ovog ljeta stigao u Arsenal, gdje se odlično snašao. S druge strane Griezmann je odlučio ostati još jednu sezonu u Atletico Madridu iako je prema tvrdnjama medija bio velika želja Manchester Uniteda.

“Da, Griezmann i ja smo veoma dobri prijatelji i često se zajedno zabavljamo. Jedan drugog zovemo ‘Griezzy’ i ‘Lacaz’. Ako me “Griezzy“ posjeti u Londonu zamoliću gada potpiše za Arsenal“, kazao je Lacazette za britanske medije.

Odlični napadač je odlučio prihvatiti poziv menadžera Arsenea Wengera i dres Lyona zamijeniti dresom Arsenala. U prvih sedam kola Premier lige postigao je četiri gola i djeluje kao da se dobro snašao na terenu, ali kaže da se još uvijek navikava na druge aspekte života u Londonu.

“Sviđa mi se London, iako vrijeme nije baš najbolje. Trenutno pohađam časove engleskog jezika. Rekli su mi da izbjegavam englesku hranu jer nije dobra za fudbalere. Glavna razlika između engleske i francuske lige je da ovdje ima jako puno dobrih napadača, kao što su Harry Kane, Romelu Lukaku, Sergio Aguero, Gabriel Jesus, Jamie Vardy i Alvaro Morata. Tako da će biti veliki izazov biti najbolji strijelac lige“, zaključio je francuski fudbaler.

Lacazette je karijeru počeo u Olympique Lyonu za koji je od 2010. godine odigrao 275 takmičarskih utakmica i postigao 129 golova. U dresu reprezentacije Francuske nastupio je 13 puta uz jedan pogodak.