Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lahm se zbog ponude kultnog kluba vraća iz penzije?

lahm

Philipp Lahm uživa u penziji, ili ne uživa, ako je suditi po vijestima koje piše “Bild”

Njemački list “Bild” lansirao je priču da su legendarnom kapitenu Bayerna stigle dvije ponude, obje iz istog grada.

Jedna je od HSV, a druga od St. Paulija, kluba iz lučkog dijela grada koji ima kultni status u svijetu, počev od svoje ljevičarske ideologije, do navijača i vrijednosti za koje se zalažu.

Oni bi rado vidjeli Lahma u svojim redovima, direktor kluba Andrea Retig je potvrdio da planira jedan nevjerovatan transfer i kroz redove saopštio da je Lahmu koji ima 33 godine ponuđeno da potpiše za Pauli.

Lahm je jedan od rijetkih fudbalera koji se javno deklarisao protiv popularističke desnice, pozivao Nijemce da glasaju za ljevičarske i umjerene partije i podsjećao na prošlost koja je naciju odvela u katastrofu.

Bio je i meta napada antiimigracione partije Alternativa za Njemačku koja mu je poručila da šuti i da igra fudbal, jer nije političar, što je Nijemce diglo na noge.

Recimo i to da su ksenofobi optuživali Lahma da je homoseksualac, kada je on podržao gay pokret i govorio o problemima sa kojima bi se suočili homoseksualci u fudbalskim klubovima.

On je uvijek podržavao manjinske pokrete i borio se protiv homofobije, iako sam nije gay.

Sve njegove vrijednosti sadržane su na neki način u pomenutom klubu iz luke Hamburg pa se oni nadaju da bi Lahm mogao da se vrati i odigra sezonu ili dvije za St Pauli.