fk sloboda

Lazarević: Samo nas tri boda mogu zadovoljiti

sloboda_press_maksimovic_lazarevic

Utakmica Sloboda – Velež igra se sutra od 21 sat

Nakon dvije dobre utakmice, pobjede protiv Radnika i remija sa Širokim Brijegom, nogometaši tuzlanske Slobode slabo su odigrali protiv Sarajeva i ubjedljivo su poraženi.

Dolazak na Tušanj u 4. kolu povratnika u Premijerligu BiH, ekipe Veleža, u taboru „crveno-crnih“ vide kao priliku za rehabilitaciju i popravak bodovnog salda.

– Izašli smo iz utakmice protiv Sarajeva relativno prazni, imajući u vidu kako smo je odigrali. Pokazalo se da nije dovoljno samo igrati, rezultat pokaže pravu istinu – izjavio je šef stručnog štaba Slobode, Milan Lazarević, na današnjoj konkferenciji za novinare.

Rekao je da su analizirali susret s „bordo“ timom i da su se dobro pripremili za duel s Veležom.

– Oni su loše startovali, ali su u svakoj utakmici stvorili su 3-4 stopostotne šanse. Uz svo uvažavanje protivnika, nas mogu zadovoljiti samo tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih – kazao je Lazarević.

Na opasku da su prethodne utakmice pokazale kako je pozicija centralnih bekova najslabija karika ekipe, strateg Tuzlaka rekao je da se to znalo i prije početka prvenstva, ali da nisu uspjeli pronaći prave igrače na tim pozicijama.

– Sada smo dobili Emira Jusića, igrača koji je veoma iskusan. Trenirao je, ali ne znam koliko će biti spreman. U stvakom slučaju, računamo na njega na ovoj utakmici – kazao je šef Slobodine struke.

Međutim, naglasio je da su zbog povreda pod znakom pitanja nastupi Amera Bekića i Edisa Smajića.

Mladi Saša Maksimović, koji igrama uveliko „betonira“ svoju poziciju u ekipi, rekao je kako cijeni sastav Veleža, da njihov položaj na tabeli ne odražava stvarnu sliku vrijednosti Mostaraca, ali…

– Neće biti lako, ali želimo pružiti bolju igru nego u prošlom kolu. Sve osim pobjede za nas bi bilo loše – istaknuo je Maksimović.

Utakmica Sloboda – Velež igra se sutra od 21 sat.