Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lazio preko Galate do osmine finala, Schalke se oprostio od Evrope

Lazio

Diljem Evrope večeras se igraju uzvratne utakmice šesnaestine finala Evropske lige, a nakon mečeva u terminu od 19 sati, dalje su se plasirali Athletic Bilbao, Sparta Prague, Lazio, Bayer Leverkusen, Liverpool, Shakhtar Donetsk i Valencia, dok su ranije plasman u osminu finala izborili Braga i Fenerbahče, javlja Anadolu Agency (AA).

Lazio je večeras u Rimu savladao ekipu Galatasaraya rezultatom 3:1, što mu je bilo dovoljno za plasman u osminu finala jer je u prvom meču u Istanbulu bilo 1:1.

https://www.youtube.com/watch?v=n5N4_IW7Mi8

Schalke je nakon 0:0 u gostima, večeras na domaćem terenu doživio neočekivan poraz od 0:3 protiv Shakhtar Donetska te se tako oprostio od Evrope.

https://www.youtube.com/watch?v=kiW1wWtpyBQ

Bayer Leverkusen je na BayAreni savladao Sporting iz Lisabona sa 3:1, te je izborio plasman dalje jer je u prvom meču bilo 1:0 za njemački tim.

Sparta Prague je nakon pobjede od 1:0 u Pragu i večeras u Rusiji ponovo slavila protiv ekipe Kranodara sa 3:0, čime su se plasirali među 16 najboljih u Evropi.

Valencia je večeras slavila sa 4:0 u Beču protiv Rapida nakon što su u prvom meču na Mestalli slavili s visokih 6:0.

https://www.youtube.com/watch?v=26kE6GcStvA

Athletic Bilbao je odigrao neriješeno 1:1 na domaćem terenu protiv Marseillea i prošao u osminu finala, jer je u prvom meču slavio s 1:0.

Liverpool je nakon susreta bez golova u Njemačkoj večeras na svome Anfieldu pobijedio Augsburg rezultatom 1:0 te izborio plasman dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZIBb9M2vAU

Na programu je večeras još sedam utakmica koje su počele u 21.05 sati.