Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LE: Lulić i Kolašinac u nokaut fazi, velika noć za Partizan

partizan

Nogometaši Athletic Bilbaa pobijedili su Augsburg sa 3:2 u okviru petog kola Lige Evrope i na taj način pomogli beogradskom Partizanu koji je večars na gostovanj kod Alkmaara slavio sa 2:1.

Baskijci su do trijumfa na gostovanju došli posle sjajnog preokreta, koji je kreirao Aduriz postigavši dva gola za četiri minuta u samom finišu utakmice.

Bilbao je na taj način obezbijedio prvo mjesto u grupi L i prolazak dalje, bez obzira na rezultate utakmica posljednjeg kola.

Takođe, pomogao je Partizanu, pošto šampion Srbije poslije večerašnje pobjede ima devet bodova, tri više od Augsburga, od kojeg može i da izgubi u Beogradu u posljednjem kolu za šesnaestinu finala.

Lazio je s 3:1 dobio Dnipro, a golijadu je u četvrtoj minuti započeo Candreva.

Gama je izjednačio u 65. minuti, no Lazio je stigao do pobjede zahvaljujući novim golovima u drugom poluvremenu.

Parolo je u 68. pogodio za 2:1, a konačni je rezultat u trećoj minuti sudijske nadoknade postavio Đorđević. Senad Lulić je ušao u igru u 81. minuti.

U istoj su grupi Rosenborg i St. Etienne odigrali 1:1.

Basel i Fiorentina su u petom kolu Evropske lige odigrali 2:2. Italijanska ekipa je vodila s 2:0, u prvom poluvremenu ostala bez igrača, a Švicarci su to iskoristili i do kraja utakmice uspjeli stići do vrijednog boda.

Schalke je s 1:0 pobijedio APOEL, prednost je mogla biti i veća ali je Aogo u 89. minuti promašio jedanaesterac. Odlučujući je pogodak u 86. minuti postigao Choupo-Moting.Sead Kolašinac i Semir Štilić su ostali na klupama svojih ekipa.

Nakon prvih večerašnjih utakmica poznato je sedam učesnika nokaut faze Evropske lige. To su Lazio, St. Etienne, Basel, Tottenham, Schalke, Sparta i Athletic Bilbao.

Od 21:05 na rasporedu je devet utakmica.